Dit roeiteam; Marc beerens, 8 roeiers met reserve en haar vrijwilligers organiseren de Veerse Meer Sloepenrace. Kijk ook op deze link VMS (klik). Hun eerste eigen roeisloep was de "Noordhoek". deze sloep werd geborgen van een wrak op de Noordzee. Zij hebben eigenhandig deze sloep opgeknapt en er menige wedstrijd meegeroeid.  Overdracht

Toen kwam het verlangen boven, dat er een kans in zat naar een hoger roeiplan. De aanschaf van een lange smalle fraaigelijnde roeisloep (ik denk aan de walvisvaart) zou kunnen leiden naar nog betere prestaties. En dat was wat het team wilde. 

Met een ferme bijlslag wordt de te waterlating van de Mytilus een feit.

Het blije team in de nieuwe boot

Met de verkoop van de Noordhoek en hulp van de sponsoren kwam de kuikensloep in beeld. Op de foto's wordt zij gepresenteerd, gedoopt en krijgt de naam Mytilus. Wie of wat is mytilus? Het Zeeuwse team blijft bij haar leest. Mytilus is een mossel. Volgens wickipedia is het een diepwatermossel (Mytilus galloprovincialis), een mariene tweekleppige, soort uit de familie van de Mytilidae.

Gisteren (23 augustus) hebben we voor de Nierstichting mee gedaan aan een sponsor tocht op de Amstel, namens de VMS en patriculieren sponsors hebben we een totaal van 496,50 euries opgehaald voor Kidney Rowing.

De VMS, Veerse Meer Sloepenrace wordt in 2014 door het team "Wilde Mossels " georganiseerd op Zaterdag 20 September.

please publish modules in offcanvas module position