Dames roeiteam "Wilde Mossels" en de Veerse Meer Sloepenrace op za in september

 • Hits: 2770
 •  

   Overdracht

  Dit roeiteam; Marc Beerens, 8 roeiers met reserve en haar vrijwilligers organiseren de Veerse Meer Sloepenrace. Kijk ook op deze link VMS (klik). Hun eerste eigen roeisloep was de "Noordhoek". deze sloep werd geborgen van een wrak op de Noordzee. Zij hebben eigenhandig deze sloep opgeknapt en er menige wedstrijd mee geroeid. Toen kwam het verlangen boven, dat er een kans in zat naar een hoger roeiplan. De aanschaf van een lange smalle fraai gelijnde roeisloep (ik denk aan de walvisvaart) zou kunnen leiden naar nog betere prestaties. En dat was wat het team wilde. 

  Met een ferme bijlslag wordt de te waterlating van de Mytilus een feit.

  Het blije team in de nieuwe boot

   

  Met de verkoop van de Noordhoek en hulp van de sponsoren kwam de kuikensloep in beeld. Op de foto's wordt de boot gepresenteerd, gedoopt en krijgt de naam Mytilus. Wie of wat is mytilus? Het Zeeuwse team blijft bij haar leest. Mytilus is een mossel. Volgens wickipedia is het een diepwatermossel (Mytilus galloprovincialis), een mariene tweekleppige, soort uit de familie van de Mytilidae. Regelmatig hebben we voor de Nierstichting mee gedaan aan een sponsor tocht , namens de VMS en patriculiere sponsors halen we dan geld op voor o.a. Kidney Rowing.

  De VMS, Veerse Meer Sloepenrace wordt jaarlijks door het team "Wilde Mossels " georganiseerd op een Zaterdag in September.

  Afdrukken E-mail