Dutch WoodenBoat Festival 2019

 • Hits: 1869
 •  Dutch WoodenBoat Festival 5-7 juli, Willemsoord, Den Helder 

   

  Dutch WoodenBoat Festival

  Welkom bij het eerste Houten Boten Festival van Nederland: het Dutch WoodenBoat Festival in Den Helder met vele houten boten op het land en in het water. Elke boot met liefde gemaakt. Daarnaast wellicht ook honderden bootbouwers die er hun ziel en zaligheid in hebben gelegd. Wij houden dit festival omdat het in 2019 25 jaar geleden is dat het Hout & Meubilerings College in Amsterdam de afstudeerrichting ‘jachtbouw’ startte. Dit zelfde College bestaat dan zelf 90 jaar! En ik werk daar!

   Nieuws
   
   Festival vindt haar plek

  Nadat er veel water door de Rijn is gegaan gaat het Dutch WoodenBoat Festival naar Den Helder en zal plaatsvinden van 5-7 juli 2019.
  Dat valt samen met het botterweekend van De Helderse Botters. Een keur aan botters uit heel Nederland zeilen wedstrijden op Het Wad.
  Organisatorisch was het in Amsterdam lastig rond te krijgen en in Den Helder stonden de armen van de mensen van de Museumhaven Willemsoord wagenwijd open!

   Waarom dit Festival

  Omdat er nog niet eerder een Houten Boten Festival in Nederland is georganiseerd, werd het wel eens tijd om dat te doen.
  Samen vieren we dan het feit dat er sinds de eerste boot, die natuurlijk van hout was, er nog steeds met veel plezier houten schepen gebouwd en gebruikt worden. De oudste boot, ooit teruggevonden, de boot van Pesse, is ongeveer 10.000 jaar geleden gemaakt. En al die eeuwen daarna zijn er gelukkig nog steeds houten boot bouwers die daar hun vak van hebben gemaakt. Zowel traditioneel als modern; maar wel altijd van hout. Daarom willen wij alle houten boot bouwers- en liefhebbers dat weekend in t zonnetje zetten!

  Ook willen we een podium bieden aan een nieuwe generatie bootbouwers bijvoorbeeld HMC-studenten bootbouw. Ook hun stagebedrijven, de bootbouwers, verdienen een plek; zonder hen was deze opleiding niet mogelijk geweest.
  Het is dit jaar 25 jaar geleden dat deze afstudeerrichting aan het Hout & Meubulerings College Amsterdam werd opgezet. Zelf is dit College net 90 jaar geworden! Proficiat!
  Deze studenten zijn het aanstormende talent die ook, liefst met hun boot, een plek op dit festival verdienen. Allen Welkom!

  Volgend jaar in 2020 is het weer Sail Amsterdam en we wilden een Tri-Out organiseren ;-))

  Vorderingen site

   

  De eerste vergaderingen gehad met de studenten die de website gaan bouwen. (meer…)

    

  Afdrukken E-mail