Hiswa 2019 van 6 maart tot en met zondag

 • Hits: 674
 • Een korte impressie door een sloepvaarder

   Woensdagmorgen na een kopje koffie de hallen doorgelopen. Opvallend is een grote hal met allerlei sporten met toezicht, de Sport Xperience, waar de kinderen met laag risico van alles kunnen doen. Golfsurfen, skinboard, stand-up paddling, volleybal, hockey, zeilen met optimist en nog veel meer.

   

   

  Bij de opening werd gezegd, dat de technische vooruitgang in de jachtbouw vooral wordt verwacht in het elektrisch varen. Innovaties van kleine zaken worden ook beschouwd. Geen grote uitvindingen. Een mes dat drijft, zonnecel lampje, een opblaas antenne een verbeterde telefoon voor aan boord. Een en ander werd opgevrolijkt door een bloemen gevende ronde-miss voor de winnaars/ontwikkelaars van de hebbedingen en levensgrote poppen dansten vrolijk in het rond; gezellig.

  Verder laat ik de indrukken met wat foto's aan de lezer over. Veel kleuren en modern geschilderde zeilboot (Beneteau). Er is nog veel meer, zoals winkels, zeilmakers, motoren, prachtige beeldschermen met haarscherpe vaarkaarten; schaal ze niet te hoog op, want dan vaart u dwars over de pieren van IJmuiden. En er is hier en daar een plekje om uit te rusten. veel plezier.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

    tot ziens!

  Eduard

   

   

  Afdrukken E-mail