Hiswa 2020 van woe 11 maart tot en met zondag 15 mrt

 • Hits: 1585
 • Een korte impressie door een oude sloepvaarder 

  Een indruk van vorig jaar
  Woensdagmorgen na een kopje koffie de hallen doorgelopen. Opvallend is een grote hal met allerlei sporten met toezicht, de Sport Xperience, waar de kinderen onder toezicht van alles kunnen doen. Zoals Golfsurfen, skinboarden, stand-up paddling, volleybal, hockey, zeilen met optimist en nog veel meer.

   

   

  Bij de opening werd gezegd, dat de technische vooruitgang in de jachtbouw vooral wordt verwacht in het elektrisch varen. Innovaties van kleine zaken worden ook beschouwd. Geen grote uitvindingen. Een mes dat drijft, zonnecel lampje, een opblaas antenne een verbeterde telefoon voor aan boord. Een en ander werd opgevrolijkt door een bloemen gevende ronde-miss voor de winnaars/ontwikkelaars van de hebbedingen en levensgrote poppen dansten vrolijk in het rond; gezellig.

  Verder laat ik de indrukken met wat foto's aan de lezer over. Veel kleuren en een modern geschilderde zeilboot (Beneteau). Er is nog veel meer, zoals winkels, zeilmakers, motoren, prachtige beeldschermen met haarscherpe vaarkaarten; schaal ze niet te hoog op, want dan vaart u dwars over de pieren van IJmuiden. En er is hier en daar een plekje om uit te rusten. veel plezier.

    oceaanroeier

   

   

   

   

   

   

   

   

    tot ziens!

  Eduard

  Heeft u een aanvulling of tip klik op de link www.sloep.org/contact

   

  mei 2020

  Tot mijn spijt heb ik van Hiswa bericht gekregen, dat zij de boten tentoonstelling niet zal voortzetten.

  Jammer het was altijd een interessant podium voor wie in de watersport iets te melden had.

   

   

  Afdrukken E-mail