HoutenBoten festival 2021

 • Hits: 1405
 •  Nederlands HoutenBoten Festival

  ''DWBF 2021"

  2-4 juli, Den Helder.

   

  Sloepje met emmerzeiltje                                                                                                        Tjotter

   

  Het Dutch WoodenBoat Festival 2021                   Kajuitsloepje

  Ik weet niet hoe t met jullie zit, maar ik kan niet wachten. Ik heb er weer zin in. Het zou zo maar weer net zo'n mooie zomer kunnen worden als 2019 met een volle haven, open terrasjes en enthousiaste houten boten vaarders; het wachten is echter nog op t groene licht van de politiek. Hoe je t ook wendt of keert, de overheden moeten het ons wel gunnen. 

   Maar nu: Het enige dat ik hier wil zeggen is, dat we in Den Helder weer willen proberen om t DWBF te organiseren.
  We hebben er een hard hoofd in maar het is de moeite van het proberen meer dan waard!

  Dat hele festival staat en valt natuurlijk met het komen van houten boten. Dan is nu mijn vraag: Mail naar het festival en vertel me of je met je houten boot wilt komen. Het is gratis en niemand zal het je kwalijk nemen wanneer je toch, ondanks je goede voornemen onverwacht toch niet kunt (of mag) komen. Eerst vragen we van jullie je inzet om te willen komen. Dan weten wij hier voor wie we het willen organiseren!

  Net als in 2019 is de toegang weer gratis voor zowel schepen als toeschouwers. Net als toen zijn er weer schepen in het water en op de kant, sprekers en wellicht nog een ABBA. We willen gaan ketting-roeien, demo's organiseren, een tweedehands markt organiseren voor een goed doel: weer Sailcargo.org in Costa Rica; ik ben daar rond de jaarwisseling weer geweest en ze zijn erg blij met elk jaar weer onze bijdrage. Bezoek eens de website https://www.sailcargo.org en wordt net zo enthousiast als ik.

  Geen verloting dit jaar want er is even geen scheepje beschikbaar. Maar wanneer jullie oude maritieme spullen willen doneren die wij weer kunnen verkopen? Ikzelf ga al mijn liggende boot bouwtekeningen verkopen en een goede vriend van mij doet mee. Ook heb ik wat maritieme spullen liggen die weg mag bij zo'n 'boat-jumble'; kortom het begin is er!

  Voor je deelname en andere informatie:
  Bert van Baar

   

  Afdrukken E-mail