Houten boten festival

 • Hits: 757
 • Het mooie hout en de bootbouwschool van Bert van Baar; die grote man met handen vol lijm.

  Tjotter zeilsloep

  Klassiek jacht

   

  Het Oude Jaar

  De feestdagen staan weer voor de deur, het voelt alweer wat winters aan en we zitten weer vaker binnen. De meesten hebben de kerstboom staan en branden wat meer kaarsjes. We blikken terug op het ouwe jaar. Wat heb ik genoten in juli! Het eerste houten boten festival van Nederland was deze zomer een feit! Ik hoop dat het voor al diegenen die zijn geweest ook zo was! Zowel voor de mensen met als zonder boot: ikzelf heb alleen maar positieve geluiden gehoord en blije gezichten gezien. Alsof er een lang gekoesterde wens in vervulling ging! Bij mij was dat zo. En dan komt er de vraag: Volgend jaar weer??

  Het Nieuwe Jaar

  We doen het dus nog een keer! Kon je er de vorige keer niet bijzijn? Dan is hier je herkansing: het eerste lange weekend van juli 2020 gaan we er weer tegen aan! Zet 3-5 juli 2020 in je agenda! We proberen weer veel mooie houten boten voor de kant te krijgen met evenzoveel bouwers en vaarders! Daarbij denken we ook aan:
  • ABBA 2020 waar nu ook studenten bootbouw aan mee mogen doen: Bootbouwscholen! Vertel het uw studenten!
  • Wat dacht u van een mini ABBA? Award voor de mooiste houten Scheepsmodellen!
  • Discussies en Presentaties!
  • Reis- en Bouwverhalen!]
  • Meer stands, food-trucks en een café!?
  • Een maritieme rommelmarkt?
  • Boten te Koop??
  • Maistro! Music!
  Ik weet dat de botterrace op 3 juli gaat starten en er zeer waarschijnlijk meer en grotere botters mee gaan doen! Wist je dat je (voor max. 12 personen) zo'n botter kunt afhuren voor die race? Veel groepen en bedrijven uit de buurt doen dat al. Kijk voor meer info op www.heldersebotters.nl
  Dit jaar hebben we wat meer tijd om voor te bereiden, dus wellicht gaan we Klumpke zeilen; Bungee-roeien; boegspriet lopen. Heb jij leuke ideëen? Stuur ze door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  Binnenkort hebt u wellicht een eindejaars receptie of nieuwjaarsborrel met je vaarvrienden. Jullie goede voornemen voor 't volgend jaar: Kom met je houten boot naar dit leuke festival! Het is gratis voor deelnemers en toeschouwers. Zie het als een oefening voor Sail Amsterdam vijf weken later. Je hoeft dan alleen t NoordHollands Kanaal nog maar af te zakken, je kunt niet verdwalen!
  En natuurlijk laat Willemsoord zelf o.l.v. Sikina-evenementen van zich spreken met de Jutterhavendagen: straattheater, oude ambachten en straatmarkt! Gezelligheid alom!

  FotoWedstrijd

  Wij willen een fotowedstrijd organiseren. Heb je een mooie foto en wil je ze wel 'kwijt'? Stuur ze dan op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We willen de mooiste foto's op de site gebruiken. Er zijn ook wat prijzen te verdienen: De eerste prijs is een dinerbon voor twee persoenen in één van de restaurants op Willemsoord. Dat is dan natuurlijk tijdens t nieuwe festival, kies je eigen dag en tijd.  De tweede prijs idem, maar nu voor een lunch. De derde prijs idem, maar nu een patatje of gebakken visje aldaar.

  Verloting boot

  Op het afgelopen festival is er een bootje verloot en gewonnen door Simon uit Oosterleek; hij won met NR 38! Hij en zijn broer Teun hebben niet stilgezeten! In de zomer hebben ze haar gelakt, getuigd EN te water gelaten!! Kijk op TeunenSimonruimenop.
  Inmiddels is er een nieuwe boot gevonden voor een verloting met weer hetzelfde doel: gereedschap voor de groep ecologische vissers in Costa Rica. Zij willen nog een nieuwe houten boot leren bouwen maar nu van 8m! Gereedschap voor hun eerdere projecten is al opgestuurd in de vorm van een gift van Makita. We konden drie sets 14,4V boormachines MET schroefmachines opsturen, met dubbele batterijen en laders in koffers. Ook heeft het project daardoor via de plaatselijke Makita dealer een boost gekregen om ter plekke gereedschap te mogen kopen met een korting van 20%. We hebben dus de rest van de opbrengst á $1000 overgemaakt naar de organisatie. Zo verdiend de plaatselijke dealer ook aan dit project. Bekijk het YouTube filmpje van Sailcargo.org om een impressie te krijgen van waar je geld naar toe gaat.

  De nieuwe te verloten boot is een zeer complete zeilboot, een houten Sharpie, met geremde trailer en een toer- EN wedstrijdtuig. Slechts 100 loten van €25 zullen een grote win-kans opleveren! De eerste loten zijn al verkocht. We hopen voor het WoodenBoat Festival in 2020 ook de rest van de loten te hebben verkocht! De boot is te bezichtigen op Willemsoord, Den Helder.

  Voor meer informatie: Bert van Baar E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

  Tot Ziens van 3-5 juli 2020

  Heeft u aanvullingen of tips klik op de link http/:www.sloep.org/contact

   
   

   

  Afdrukken